Οινοποιείο - Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου  
     
 
Στα πλαίσια του αφιερώματος μας στα Δωδεκάνησα, σας παρουσιάζουμε το οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου. Πρόκειται για μια σημαντικότατη επένδυση στο Αιγαίο και μια επιχείρηση που προβάλει τον Ελληνικό οίνο παγκοσμίως. Στα Δωδεκάνησα, στο κέντρο της Κω, στους πρόποδες του όρους Δίκαιος, στη φιλόξενη γη του Ασφενδιού, η οποία απ' την αρχαιότητα χαρίζει κρασιά, οι Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου δημιουργούν τη δική τους οινική παράδοση. Με σύγχρονες τεχνικές και σεβασμό στο περιβάλλον, οινοποιούν με μεράκι σταφύλια αποκλειστικά δικής τους παραγωγής, αναδεικνύοντας έναν πλούτο ιδανικά προσαρμοσμένο στο μικροκλίμα της περιοχής. Αυτή η προσπάθεια κάνει τους αμπελώνες και το επισκέψιμο οινοποιείο πρότυπο για τα Δωδεκάνησα και πιο πέρα. Εκτός από μαγευτικές εμπειρίες οινογνωσίας, προσφέρει και το πλέον ατμοσφαιρικό σκηνικό για εκδηλώσεις με ειδυλλιακή θέα το βουνό και τη θάλασσα.
 
     
 
 
     
 
 
 
 
  Ο ιδιόκτητος αμπελώνας καταλαμβάνει 120 στρέμματα. Το νησί της Κω λόγω της θέσης του και του προσανατολισμού του παρουσιάζει κλιματικές συνθήκες ιδιαίτερα ευνοϊκές, ακόμα και για ευπαθείς καλλιέργειες. Το κλίμα είναι μεσογειακό, με γλυκό και ήπιο χειμώνα και θερμό και αρκετά δροσερό καλοκαίρι, κυρίως λόγω της θαλάσσιας αύρας που περιβάλει το νησί. Ο συνδυασμός του κατάλληλου εδάφους με τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές συντελεί στην άριστη ανάπτυξη του αμπελώνα σε όλα του τα στάδια και εξασφαλίζει μια ομαλή πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών. Φυτεύτηκαν και καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα ελληνικές ποικιλίες, όπως ή αρωματική Μαλαγουζιά και τα Αιγιοπελαγίτικα Αθήρι και Ασύρτικο, καθώς και διεθνείς, η βαθυκόκκινη Merlot, η πολυδυναμική Chardonnay, η αριστοκρατική Syrah και το κoσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon. Παράλληλα διατηρείται και ένας πειραματικός αμπελώνας με πλήθος διαφορετικών ελληνικών ποικιλιών με σκοπό την μελέτη της προσαρμογής τους, διότι η φροντίδα και η επέκταση του αμπελώνα δε σταματάει ποτέ.  
 
 
 
 
     
 
 
 
 
  Ένα νέο σύγχρονης αισθητικής Οινοποιείο με πρωταρχικό στόχο να θέσει και να επιβάλει όλες τις προϋποθέσεις για την ποιοτικότερη παραγωγή. Το οινοποιείο είναι πιστοποιημένο με ISO22000 και εφοδιασμένο με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Στο ισόγειο, βρίσκονται ο χώρος υποδοχής σταφυλιών, πιεστήρια και ανοξείδωτοι οινοποιητές τελευταίας τεχνολογίας. Στον υπόγειο χώρο βρίσκονται εξαιρετικής αισθητικής κελάρια με δρύινα γαλλικά βαρέλια, για την παλαίωση των κρασιών μας. Εκεί περνάνε ίσως την πιο σημαντική περίοδο της ζωή τους μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον συντήρησης, που δείχνει την προσοχή στην λεπτομέρεια και την εμμονή στην ποιότητα. Στους άνετους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας το εξειδικευμένο προσωπικό χαρίζει αξέχαστες οινικές εμπειρίες στους επισκέπτες με φόντο το καταγάλανο Αιγαίο ενώ παράλληλα στους χώρους του οινοποιείου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση Ελλήνων Ζωγράφων.  
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ώρες (Λειτουργίας)
Δευτέρα με Σάββατο: 07:30 – 15:00, Κυριακή: Κλειστά
 
     
 

Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου, Ζηπάρι Κω / 85300, Κως

Τηλ 22240-69860 & 69622
fax 22240-69622
e-mail info@koswinery.gr
web site www.koswinery.gr